Půjčka 500 000 Kč - peníze rychle na účet ihned

Půjčka 500 000 Kč

Při plánované rekonstrukci bytu, domu nebo užitkových prostor nemusíme vždy spoléhat pouze na hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření, které jsou coby účelové prostředky vázané na to, co za ně můžeme pořídit. Když jsou doma peníze z hypotéky nebo ze stavebního spoření, nikdy s nimi nemůžeme pokrýt i výdaje, které se přímo rekonstrukce nebo přístavby přímo netýkají.

Proto je pro mnoho spotřebitelů lepší vzít si bankovní či nebankovní půjčku většího rozsahu, se kterou si mohou užít naprostou svobodu ve financování toho, co je akutně potřeba vyřešit. Častým účelem takto vysokého úvěru bývá i nákup auta nebo výpomoc rodinným příslušníkům s financováním jejich projektů.

Před rozhodnutím se o vzetí takto vysokého úvěru je nutné důkladně probrat všechny varianty situací, které mohou během splácení pěti se tisíc (plus úroků a poplatků) nastat. Vždy je nutné zvážit, zda máme natolik jisté zaměstnání nebo podnikání, které nám vydrží po celou do splácení. Možná se může vyplatit i pojištění pro případ neschopnosti splácet úvěr. Toto pojištění využijeme v případě, že onemocníme nebo se nám stane úraz, takže se naše příjmy radikálně sníží.

Výhodnější vždy budou bankovní půjčky, které se poskytují i jako půjčky bez ručení a ručitele. V tomto případě ale musí žadatel o půjčku projít náročným procesem schvalování. A to se nepodaří každému. Bonitu totiž dokáže snížit i kreditní karta, kontokorentní účet nebo starší závazek vedený v registru, kde nebyla zrovna snadná situace se splácením.

Je víceméně pravidlem, že u bank jde případě 500 000 korun o půjčku na účet ihned, tedy o půjčku, kterou banka pošle ihned poté, co vám žádost o půjčku schválí. Nebankovní společnosti si na odeslání peněz někdy ponechávají 2 – 3 pracovní dny.

Výhody

  • vše lze zajistit z pohodlí domova
  • při využití ručitele lze získat úvěr i při nižší bonitě žadatele
  • peníze jsou k dispozici velmi brzy
  • půjčkou lze zaplatit naprosto cokoliv
  • lze operativně snížit splátky
  • lze využít splátkových prázdnin
  • není nutné dokládat využití peněz

Nevýhody

  • půjčka několik let, vzniká dlouhodobý závazek
  • obecně nižší schvalovatelnost, zejména u bank
  • peníze pouze na účet, nikoliv v hotovosti

Jak probíhá žádost?

  1. Vyberte si vhodného poskytovatele prostřednictvím srovnávače půjček
  2. Zadejte částku a preferovanou dobu splácení
  3. Vyplňte formulář s osobními údaji
  4. Půjčka projde schvalovacím procesem a budete kontaktování poskytovatelem
  5. Po schválení jsou peníze odeslány bez prodlení

Časté otázky

Na jak dlouho je možné si rozložit splácení tak vysokého úvěru, jakým je tento na 500 000 korun?

Splácení lze samozřejmě nastavit i na několik let. Málokomu by se podařilo jej splatit třeba za dva roky nebo dříve. Takte vysoká půjčka je závazkem na dlouhou dobu s pravidelným měsíčním splácením.

Jak je to s účelem použití peněz získaných z tohoto úvěru?

I takto vysoký úvěr zůstává bezúčelovým, takže peníze z něj můžete použít opravdu na cokoliv. Navíc jejich použití nebudete nijak prokazovat, dokumentovat a samozřejmě ani obhajovat. Peníze z půjčky jsou prostě vaše. A jejich použití závisí jen na vašem rozhodnutí.

Je i nějaká nebankovní společnost, která nabídne takto vysokou půjčku?

Ano, i nebankovní společnosti nabízejí takto vysoké úvěry. A zde je samozřejmě už poměrně přísný proces schvalování půjčky. Pokud však vaše bonita není dostatečná, můžete u některých poskytovatelů využít možnosti ručení ručitelem (jinou osobou) za svůj úvěr.

Co se stane, když nějakou dobu nebudu moci pravidelně splácet?

S komplikacemi při splácení je nutné počítat vždy. A jsou si toho vědomi i poskytovatelé vyšších půjček. Nikdo totiž dopředu neodhadne, jaká bude jeho finanční situace za rok nebo za tři roky. Poroto poskytovatelé úvěrů nechávají celkem velký manipulační prostor pro změnu výše splátek nebo pro využití splátkových prázdnin. Než se rozhodnete, po které půjčce sáhnete, vždy si tyto podmínky a možnosti předem zjistěte.

Je nutné pojištění půjčky na 500 000 korun?

Nutné jistě není. A výhodné většinou také ne. Záleží však vždy na situace žadatele o půjčku a také na podmínkách, které pojišťovna, nebo samotný poskytovatel půjčky, v rámci pojištění nabízí. V případech, kdy je u vás riziko vypadnutí pravidelného příjmu opravdu vysoké, se dá o pojištění uvažovat. Ale povinné většinou není.

Jak se nastaví datum, kdy se odesílá pravidelná splátka půjčky? Mám totiž výplatu o něco později, než je standard.

Mnozí poskytovatelé půjčky vám nabídnou, abyste si právě vy určili datum, ke kterému budete splátku pravidelně posílat. A klidně to může být i poslední den v měsíci. Důležité je, abyste vždy platbu odeslali včas – a ta mohla do stanoveného data k poskytovateli přijít. Výhodné je nastavit si trvalý příkaz a zaškrtnout si zde možnost, že pokud datum splatnosti vychází na víkend nebo státní svátek, má banka odeslat platbu dříve.

 

Přečtěte si také: