Půjčka 200 000 Kč - peníze rychle na účet ihned

Půjčka 200 000 Kč

Finanční obnos ve výši 200 000 korun umí posloužit jako dobrá peněžitá injekce například ke koupi auta, při renovaci interiéru, při dodělání terénních úprav okolo domu, na které už z hypotéky nezbylo. Anebo k pořízení pohyblivé střechy a stěn, které slouží jako dokonalé stínění nebo ochrana proti dešti a větru na terase. Možností je samozřejmě nepřeberné množství.

I proto je půjčka ve výši dvou set tisíc zcela neúčelová. Můžete je použít naprosto na cokoliv, a to jak v případě půjčky bankovní, tak té nebankovní. Ani pro získání takto velké částky není nutné chodit za zaměstnavatelem a žádat od něj potvrzení o výši vašeho pravidelného příjmu. Tenhle úvěr se dá totiž vyřídit online, ve formě půjčky bez doložení příjmu potvrzeného zaměstnavatelem.

Své příjmy samozřejmě musíte prokázat, u takto vysokého úvěru je to nutnost. Ale k prokázání stačí výpisy z účtu nebo výplatní pásky. Půjčku na 200 000 lze získat bez ručení a ručitele. I ručení můžete v případě tohoto úvěru využít – a to tehdy, když vaše bonita není dostatečně vysoká ke schválení tak velkého dluhu.

Kdo potřebuje půjčku na účet ihned, uspěje i s takto vysokou částkou. Většinou banky jsou tím poskytovatelem, který je schopen odeslat 200 000 ihned po schválení úvěru. Nebankovní společnosti někdy potřebují jeden až dva dny na to, aby mohly peníze odeslat.

Na druhou stranu, proces schvalování úvěru je rychlejší právě u nebankovních společností, takže doba mezi odesláním žádosti i připsáním peněz na účet může být u obou poskytovatelů nakonec stejně dlouhá. Velký rozdíl bude spíše v ceně půjčky, kdy banky půjčují s nižším rizikem, a proto levněji. Jenže na bankovní úvěr dosáhne méně lidí než na ten nebankovní. Banky jsou úzkostnější v oblasti bonity a úvěrové historie žadatele, nebankovní poskytovatelé tolik ne.

Výhody

  • online půjčka, kterou vyřídíte z pohodlí domova
  • vše je vyřízeno rychle, zejména u nebankovních online půjček
  • pro žadatele s nižší bonitou je možnost ručení za úvěr
  • peníze jsou bezúčelové, využitelné na cokoliv
  • výše splátek je měnitelná podle aktuálních možností
  • při řádném splácení sleva na úvěr
  • nedokládá se účel použití peněz
  • někdy jsou k dispozici splátkové prázdniny

Nevýhody

  • vzniká dlouhodobý závazek půjčka se splácí několik let
  • peníze pouze na účet, nikoliv v hotovosti
  • nižší dostupnost půjčky

Jak probíhá žádost?

  1. Vyberte si vhodného poskytovatele prostřednictvím srovnávače půjček
  2. Zadejte částku a preferovanou dobu splácení
  3. Vyplňte formulář s osobními údaji
  4. Půjčka projde schvalovacím procesem a budete kontaktování poskytovatelem
  5. Po schválení jsou peníze odeslány bez prodlení

Časté otázky

Mohu si splátky tak vysoké půjčky rozložit na několik let? Nebo je nutné splácet rychle?

Možnosti rozložení splátek nabízejí jednotliví poskytovatelé různé. Ale u většiny z nich lze přizpůsobit výši splátek vašim aktuálním možnostem. A dokonce s tou výší během splácení hýbat. U někoho jen dolů, u někoho i nahoru. Proto věnujte velkou pozornost informacím a podmínkám, kterou jsou u každé půjčky uvedeny. Díky našemu online srovnávači máte všechny nutné informace na jednom místě. Pokud bude nějaká chybět, kliknete na logo poskytovatele půjčky a přejdete na jeho web. Tam najdete i ty nejjemnější detaily ohledně půjčky, o kterou máte zájem.

Půjčka 200 000 Kč je poměrně na dlouho. Co když mezitím půjdu na mateřskou dovolenou?

Jestliže plánujete početí potomka, je vhodné si vzít půjčku u toho poskytovatele, který vám, až na mateřskou odejdete, umožní snížení splátek podle vašich aktuálních možností. Vždy však platí, že byste si měli tvořit finanční rezervu, abyste mohli splátky hradit ní, pokud vám nenadále vypadne příjem. Může se totiž stát, že budete v těhotenství muset odejít na nemocenskou. 200 000 je poměrně velká půjčka, hlavně s dlouhodobým závazkem. Když na její splácení budete dva, bude situace o mnoho veselejší.

Musím zastavit nemovitost nebo auto, když chci půjčku na 200 000?

Nikoliv, zástava nemovitostí ani movitou věcí není v případě tohoto úvěru nutná. Je možné využít ručení třetí osobou, která se za vaše splátky zaručí. Tento krok využívají zejména nebankovní poskytovatelé půjček. A nabídnou ho tehdy, když je bonita žadatele příliš nízká na to, aby mohl získat takto velký úvěr.

Jak podepíšu smlouvu o tak velkém úvěru, který je na 200 000 korun, ale nabízíte jej online?

Podepíšete také online. Vyřizovat si na poště elektronický podpis však nemusíte, ten nebude nutný. Systém funguje podobně jako v online bankovnictví, kde místo podpisu u příkazu k úhradě slouží autorizační kód zaslaný bankou na váš mobil. V případě online půjček je situace stejná, smlouvu podepíšete také online a také pomocí podobného kódu.

Co znamená nabídka odpuštění splátek?

Někteří poskytovatelé nabízejí, že svým klientům odpustí několik splátek, pokud bude půjčka splácena řádně. To v podstatě znamená, že vám splácení skončí o několik měsíců dříve, než bylo dohodnuto ve smlouvě. Posledních několik splátek už nebudete hradit. Poskytovatel vás o tom bude samozřejmě včas informovat.

 

Přečtěte si také: