Půjčka 10 000 Kč - peníze rychle na účet ihned

Půjčka 10 000 Kč

Půjčka ve výši deseti tisíc korun je často nejvyšší půjčkou, kterou poskytují nebankovní společnosti zaměřené na půjčky malého rozsahu. Avšak z pohledu bank jde o jednu z nejnižších půjček. Ano, půjčku na 10 000 Kč si můžete vzít jako půjčku bankovní i půjčku nebankovní. Vždy se od sebe budou tyto dvě skupiny půjček lišit.

Bankovní půjčky jsou obecně levnější a je možné je splácet delší dobu. Ovšem proces jejich poskytnutí je delší a pravidla přísnější. U banky budete důkladně prověřováni. Ovšem i tak jsou půjčky na 10 000 korun poskytovány bankami jako půjčky bez ručení a ručitele.

Naproti tomu nebankovní půjčky mohou být mnohem dražší, ovšem jejich vyřízení je o hodně snazší a mnohdy i rychlejší. U nebankovních společností totiž můžete zažádat o snadno dostupnou SMS půjčku nebo třeba o půjčku bez registru, která je ve výši 10 000 Kč také dostupná.

Nebankovní společnosti se často zaměřují i na první půjčku zdarma, takže vás půjčka ve výši 10 000 korun může vyjít nejlevněji právě u některé z nebankovek, která navíc pošle půjčku na účet ihned po schválení. Splatíte pak jen oněch vypůjčených 10 000 Kč, RPSN je zde 0 %.

Ale pozor, pohlídejte si termín splatnosti. Nebankovní společnosti totiž i půjčku ve výši deset tisíc korun řadí do půjček před výplatou, které je nutné splatit hned následující měsíc. Naopak banky vám splátky mnohem ochotněji rozloží na více měsíců. Peníze můžete získat na účet anebo v hotovosti – to když si zažádáte o hotovostní půjčku. Jak budete půjčku splácet, závisí na podmínkách, které společnost nabídne.

U půjčky na 10 000 korun nebude nutné dokládat potvrzení o příjmu podepsané zaměstnavatelem. V tomto ohledu přistupují k prokázání příjmu obě skupiny poskytovatelů půjček podobně: stačí jim buď výplatní pásky nebo výpisy z účtu. I proto se půjčka ve výši deseti tisíc korun často řadí k půjčkám bez doložení příjmu.

Výhody

  • možnost půjčky bankovní i nebankovní
  • první půjčka může být zdarma
  • půjčka je poskytována bez ručení nebo zástavy nemovitostí
  • bez doložení příjmu potvrzeného zaměstnavatelem
  • u některých poskytovatelů lze splácet i několik měsíců
  • rychlé vyřízení půjčky
  • peníze v hotovosti nebo na účet
  • možnost půjčení bez ohledu na registry
  • možnost požádat formou SMS nebo telefonicky

Nevýhody

  • některé půjčky jsou s vyššími poplatky a úroky
  • riziko předlužení
  • někdy velmi krátká doba splatnosti

Jak probíhá žádost?

  1. Vyberte si vhodného poskytovatele prostřednictvím srovnávače půjček
  2. Zadejte částku a preferovanou dobu splácení
  3. Vyplňte formulář s osobními údaji
  4. Půjčka projde schvalovacím procesem a budete kontaktování poskytovatelem
  5. Po schválení jsou peníze odeslány bez prodlení

Časté otázky

Je možné si vzít půjčku na 10 000 Kč v hotovosti?

Ano, jistě je to možné. Je mnoho poskytovatelů hotovostních půjček, kteří nabízejí peníze z půjčky přímo na ruku. Poskytnou vám je buď prostřednictvím poštovní poukázky nebo na své pobočce. Anebo v síti svých partnerů, což bývají trafiky, sázkové kanceláře nebo třeba čerpací stanice. Někteří dokonce doručí peníze prostřednictvím kurýra až na vámi zadanou adresu.

Jak podepíšu smlouvu o půjčce, když si žádám o půjčku přes SMS?

Proces podpisu SMS půjčky je snadný. Místo podpisu totiž slouží unikátní autorizační kód, který vám společnost do SMS zprávy odešle. A vy jej potvrdíte. Je to podobné jako třeba v online bankovnictví.

Proč někteří poskytovatelé nahlížejí do registru a jiní ne? Kterého raději zvolit pro půjčku na 10 000 Kč?

Česká legislativa dovoluje poskytovat půjčky menšího rozsahu i bez spolupráce s registry dlužníků. Někteří poskytovatelé tedy s registry nekomunikují, ale berou tím na sebe riziko, že poskytnou peníze někomu, kdo už je předlužený a kdo bude následně mít potíže se splácením. Vlivem podstoupení tohoto rizika mají své půjčky výrazně dražší. Klient sice získá peníze snadněji a rychleji, ale sám sebe vystavuje nebezpečí exekucí nebo insolvence.

Pak jsou poskytovatelé, kteří do registru sice nahlížejí, ale při rozhodování se o poskytnutí půjčky berou v potaz zejména příjmy a výdaje klienta, nikoliv jen zápisy v registru dlužníků. Varováním jsou pro ně pouze zápisy negativní, kdy klient nesplácí. Obě skupiny poskytovatelů vám nabídnou půjčky bez registru.

Třetí skupina poskytovatelů, kam patří zejména banky, se na registry ohlíží vždy. A každý zápis v registru zkoumá velmi podrobně. Díky tomu půjčují s nejnižším rizikem, že by jejich klienti měli potíže se splácením. A díky tomu také mohou své půjčky nabízet mnohem levněji.

Takže který typ půjčky si zvolit, to vždy záleží na aktuální životní situaci – rozhodnout se, zda peníze potřebujete snadno a rychle, ale za vyšší cenu, kdy se i vystavíte riziku předlužení. Nebo zda se můžete nechat „proklepnout“ a peníze budete mít mnohem levněji a téměř bez rizika.

Když si vezmu první půjčku zdarma na 10 000 Kč, musím ji vrátit hned z další výplaty?

Tohle vždy záleží na konkrétním poskytovateli první půjčky zdarma. Někteří budou vyžadovat vrácení do 30 dní, jiní vám na to dají 2 – 3 měsíce. Vždy je nutné pročíst si podmínky půjčky, než se pro konkrétní půjčku rozhodnete.

Je možné získat půjčku 10 000 Kč i během víkendu?

Ani víkendový provoz už není ve světě půjček žádnou vzácností. Během víkendu schvalují a poskytují půjčku tyto banky a nebankovní společnosti. Získat můžete jak peníze na účet, tak i v hotovosti.